Banankaka med chokladglasyr och mandel

Banankaka med chokladglasyr och mandel

Av: / Foto: Pontus Ferneman
12 bitar
Saftig och söt banankaka toppad med chokladglasyr. Mandel i smeten ger banankakan lite crunch!
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 2 ägg
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 mogna bananer
    5. ½ dl matlagningsgrädde
    6. 2½ dl vetemjöl
    7. 1½ tsk bakpulver
    8. ca 100 g mörk choklad, hackad
    9. ca 50 g mandel, hackad
  1. Chokladglasyr

    1. ¾ dl vispgrädde
    2. 125 g blandad choklad, 
t ex 75 g ljus och 50 g mörk, hackad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

    3. 3.

      Mosa bananerna med grädden. Blanda mjöl och bakpulver.

    4. 4.

      Vänd sedan ner mjöl, bananmix, choklad, mandel och smör i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ 
liter.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av 
ugnen, ca 45 min. Låt svalna.

    6. 6.

      Chokladglasyr: Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör samman till en slät glasyr. Låt svalna. Ringla glasyren på kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?