Banankaka, kladdig

Banankaka, kladdig

Av:
20 min
6 bitar
En superenkel, kladdig banankaka gjord på kikärtsspad istället för ägg. Semper-mixen kan ersättas med 0,8 dl annat mjöl.
Annons

Ingredienser

    1. 0,75 dl kikärtsspad
    2. 100 g banan
    3. 50 g havremjöl
    4. 50 g Semper fin mix
    5. 0,75 tsk bakpulver
    6. 1 krm vaniljpulver
    7. 1 msk sötning
    8. 2-3 msk mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader varmluft och häll av en burk kikärtor.

    2. 2.

      Vispa 0,75 dl kikärtsspad under någon minut till ett löst, fluffigt skum och mosa bananen.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser och kleta över i en ca 20cmx20cm stor for.

    4. 4.

      Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Känn med en sticka som ska vara lagom kladdig när den kommer ut ur kakan.

    5. 5.

      Servera direkt eller låt svalna först. Ringla gärna över smält choklad och servera med vispgrädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?