Banankaka

Banankaka

Av: / Foto: Peder Gerdin
55 min
16 Bitar
När det blivit några gamla bananer kvar i fruktskålen, så kan man göra en riktigt god o lättlagad kaka som går snabbt att göra. Vi brukar dela den på mitten och frysa in. Är perfekt att göra för barn från ca 8 år och uppåt, varför receptet är extra tydlig
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 3 st bananer, mellanstora
    2. 2,25 dl socker
    3. 2 st ägg
    4. 75 g smör
    5. 2 tsk vaniljsocker
    6. 1,5 tsk bakpulver
    7. 4 ml bikarbonat
    8. 1 dl mjölk
    9. 3,4 dl vetemjöl
  2. För formen

    1. Veteströ
    2. Flytande margarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen, gallret monterat så att formen hamnar i mitten, 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret och blanda det sedan med banan o sockret i en bunke. Vispa med elvisp.

    3. 3.

      Blanda i resten av ingredienserna.

    4. 4.

      Ta fram en form, gärna en rund (se bild). Pensla den med flytande margarin och häll sedan i veteströ. Skaka runt veteströet så att formen täcks av veteströet invändigt.

    5. 5.

      Häll smeten i formen, och ställ sedan formen mitt i ugnen - 50 minuter.

    6. 6.

      Ta ut formen, vänd den upp och ner på en skärbräda. Låt den svalna en stund innan ni äter den. Kan frysas när den har svalnat helt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?