Banankaka

Banankaka

Av:
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      3 ägg 3 övermogna bananer Ev extra sötning. Förslag: 1 msk steviapulver / 1/2 dl stevia strö eller sukrin / 1/2 dl agavesirap 75 g ghee eller smör (endast för smörsmakens skull, kan bytas ut mot lätt smält kokosolja eller rapsolja) 75 ml olja, kokosolja eller vanlig rapsolja 1 1/2 dl kokosnötsmjöl 1 krm salt 1 1/2 tsk kanel 1 tsk kardemumma 1 1/2 tsk ingefära 1 krm kryddnejlika 1/2 tsk vaniljpulver (kan uteslutas) 2 tsk bakpulver

    2. 2.

      Mosa bananerna med en gaffel. Vispa ägg, ev. någon sötning och mosade bananer. Smält ghee/smör & kokosoljan om du använder det. Blanda ihop matfetterna du valt. Vispa i matfettet i ägg och banansmeten. Blanda kokosnötsmjöl, bakpluver, vaniljpulver och kryddor. Sikta ner i smeten unde omrörning. Smörj en rund form & ”bröa” den med riven kokos eller pudra med kokosmjöl. Häll i smeten och grädda 40 – 50 min 175°C.

Är innehållet i detta recept olämpligt?