Banancupcakes med kolagömma och chokladfluff

E N

Banancupcakes med kolagömma och chokladfluff

Av:
12 st
Annons

Ingredienser

  1. Muffins

    1. 2 mogna bananer
    2. 200 g mjukt rumstempererat smör
    3. 2 dl strösocker
    4. 2 st ägg
    5. 4 dl vetemjöl
    6. 2 tsk bakpulver
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 1 dl filmjölk
    9. 150 g chokladknappar
  2. Chokladfluff

    1. 200 g choklad 50% kakaohalt
    2. 1.5 dl vispgrädde
  3. Fyllning

    1. 1 burk dulce de leche à 397 g
  4. Dekoration

    1. guldflingor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.

    2. 2.

      Grovhacka den mörka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med vispgrädden. Smält samman till en jämn smet på mycket låg värme under konstant omrörning. Häll över chokladsmeten i en rymlig bunke av metall eller glas och ställ i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 2 h.

    3. 3.

      Dela bananen i bitar och lägg den i en matberedare tillsammans med smör och strösocker. Har du ingen matberedare så kan du lägga ingredienserna i en bunke och mixa med stavmixer. Mixa till en slät smet.

    4. 4.

      Tillsätt ägg, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och filmjölk. Mixa till en jämn smet.

    5. 5.

      Ha till sist i chokladbitarna och rör försiktigt om med en slickepott bara precis tills chokladbitarna fördelat sig jämnt i smeten.

    6. 6.

      Fördela smeten jämnt i muffinsformarna och grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills de är helt genomgräddade (testa med en sticka/tandpetare).

    7. 7.

      Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du gröper ur ett hål i mitten och fyller med dulce de leche.

    8. 8.

      Vispa upp den avsvalnade chokladsmeten till ett luftigt fluff på medelhastighet med elvisp och spritsa den på dina cupcakes. Dekorera med guldflingor eller varför inte färska bär?

Är innehållet i detta recept olämpligt?