Bananbröd med chiafrön och skrädmjöl

Bananbröd med chiafrön och skrädmjöl

Av: / Foto: Augusta Andersson
Annons

Ingredienser

  1. Bananbröd

    1. 3 Prickiga bananer
    2. 2 dl Skrädmjöl
    3. 3,5 dl Vetemjöl
    4. 2 msk Smält smör
    5. 4 msk Lönnsirap
    6. 2 tsk Bikarbonat
    7. 2 tsk Kanel
    8. 0,5 tsk Salt
    9. 1,5 dl Filmjölk
    10. 1 msk Chiafrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Mosa bananerna väl i en bunke. Ha sen i smör, lönnsirap, bikarbonat, kanel, salt, filmjölk och chiafrön och rör om.

    3. 3.

      Tillsätt skrädmjölet och vetemjölet i bananblandningen och rör tills smeten går ihop.

    4. 4.

      Klicka ner smeten i en bakplåtspapprad limpform, om man vill kan man strö lite chiafrön ovanpå.

    5. 5.

      Skjutsa in i ugnen i ca en timme. Låt sedan svalna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?