Bananbröd Laktosfritt

Bananbröd Laktosfritt

Av: / Foto: Ralph Månsson
75 min
1 bröd
Använd gärna bananer som har blivit lite bruna.
Annons

Ingredienser

    1. 3 st mogna bananer
    2. 3 st ägg
    3. 80 g havregryn, Semper ren havre
    4. 80 g jyttemjöl, Holmen eller Finax
    5. 1 msk fiberhusk
    6. 1 msk smör, laktosfritt
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 50 g hackade hasselnötter
    9. 1 tsk kardemumma (kan slopas)
    10. pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda med vispade ägg.

    2. 2.

      Blanda samman allt till en deg och låt svälla ca 5 minuter.

    3. 3.

      Lägg degen i en väl smord form ca 1 1/2 liter. Strö över pumpafrön och tryck ner dem en aning.

    4. 4.

      Grädda brödet på nedersta falsen i ugnen ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?