Bananbröd

Bananbröd

Av:
60 min
12 bitar
Vår favorit banana bread! När bananerna hemma börjar se lite prickiga och tråkiga ut - gör bananbröd! Konsistensen är mycket tjockare än en traditionell sockerkaka, men oroa dig inte, resultatet blir supergott!
Annons

Ingredienser

    1. 2-3 mogna bananer
    2. 75 g smör
    3. 1,5 dl socker
    4. 1 ägg
    5. 3,5 dl vetemjöl
    6. 1 tsk vaniljsocker
    7. 1 tsk bakpulver
    8. 1 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Mosa bananerna med en gaffel till en jämn smet. Blanda sedan i det smälta smöret, sockret, bakpulvret och saltet.

    3. 3.

      Vispa ägget, häll det i smeten och tillsätt sist mjölet.

    4. 4.

      Baka i mitten av ugnen i ca 55 minuter, tills kakan är torr i mitten.

Är innehållet i detta recept olämpligt?