Balsamicosås

Balsamicosås

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 1,5 msk socker
    2. 3 msk balsamvinäger
    3. 4 dl rött vin
    4. 0,25 st köttbuljongstärning
    5. 1 msk maizena
    6. 2 msk kallt vatten
    7. 2 msk kallt smör

Gör så här

    1. 1.

      Smält socker i en liten kastrull utan att det bränner vid.

    2. 2.

      Ta av från plattan och häll i balsamvinäger, rött vin och buljongtärningen.

    3. 3.

      Låt koka upp och koka i 15 min utan lock på medelvärme.

    4. 4.

      Blanda ut maizena med vattnet i ett litet glas och tillsätt i såsen.

    5. 5.

      Koka upp såsen och låt sjuda på svag värme i 2 min.

    6. 6.

      Låt stå till servering då du värmer på såsen och vispar i smöret.

Är innehållet i detta recept olämpligt?