Bakfri paj med feta, purjo, potatis & rosmarin

Bakfri paj med feta, purjo, potatis & rosmarin

Av: / Foto: Annie Månsson/Vegokäk
6 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 g potatis
    2. 1 st purjolök
    3. 150 g riven ost
    4. 150 g fetaost
    5. 2 tsk rosmarin
    6. 6 st ägg
    7. 2 dl mjölk

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader och koka potatis om det inte redan är gjort.

    2. 2.

      Finriv ost, finhacka purjo och finhacka rosmarin om den är färsk.

    3. 3.

      Fräs purjo snabbt i olja i någon minut utan att den tar färg.

    4. 4.

      Skiva den kokta, gärna avsvalnade potatisen i några cm tjocka skivor.

    5. 5.

      Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Peppra och salta lätt (fetan är salt i sig). 

Smörj en paj- eller ugnsform och varva potatis, hårdost, feta, purjo, rosmarin och äggstanning. Avsluta med lite äggstanning och ost överst.

    6. 6.

      Kör i ugnen tills pajen har stelnat (känn med gaffel) och fått gyllene färg på toppen, det tar ungefär 20-25 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?