Bakad sötpotatis med fetaoströra och frästa kikärtor

Bakad sötpotatis med fetaoströra och frästa kikärtor

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
60 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 st sötpotatisar
  1. Fetaoströra

    1. 150 g fetaost
    2. 1 kruka persilja
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 msk olivolja
    5. 1 krm salt
    6. 1 krm svartpeppar
  2. Kikärtor

    1. 0.5 st rödlök
    2. 380 g kikärtor
    3. 1 msk olivolja
    4. 0.5 tsk paprikapulver
    5. 1 krm cayannepeppar
    6. 1 krm salt
  3. Sallad

    1. 100 g ruccola
    2. 0.5 st gurka
    3. 1 msk olivolja
    4. 1 tsk vitbalsamvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Bakad Sötpotatis: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg sötpotatisarna på en bakplåtsklädd plåt och baka i ugnen ca 50-60 min.

    2. 2.

      Fetaoströra: Smula ner fetaosten i en skål. Skölj och finhacka persilja och skala och riv vitlök. Blanda med fetaosten och tillsätt olja. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Kikärtor: Skala och finhacka rödlök. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor på medelvärme och krydda med paprikapulver, cayennepeppar och en nypa salt. Fräs under omrörning ca 5 min.

    4. 4.

      Sallad: Skölj ruccola samt skölj och tärna gurkan smått. Blanda i en skål och tillsätt lite olja och vinäger.

    5. 5.

      Ta ut sötpotatisarna och skär ett snitt i varje potatis. Tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Salta lite lätt och lägg lite fetaoströra i varje potatis så att det smälter en aning. Toppa med kikärtorna och ytterligare lite fetaoströra.

    6. 6.

      Servera tillsammans med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?