Bakad sötpotatis med fetakeso

Bakad sötpotatis med fetakeso

Av: / Foto: Ralph Månsson
450 min
4 pers
Annons

Ingredienser

    1. 4 sötpotatisar
    2. 75 g fetaost
    3. 250 g naturell keso
    4. 2 msk kapris
    5. 2 msk färsk timjan
    6. 190 g svarta bönor (färdigkokta), 115 g avrunnen vikt
    7. salt och peppar
    8. 50 g rucola
  1. Servering

    1. fetaost
    2. kapris
    3. färsk timjan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Tvätta och torka sötpotatisarna, slå in dem i folie. Baka i mitten av ugnen i 1–1 1/2 timme. Känn med en sticka, de ska vara riktigt mjuka.

    2. 2.

      Smula fetaosten i en bunke och rör ihop med keso, kapris och finhackad timjan. Låt bönorna rinna av och rör ner dem i kesoröran. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      När potatisen är klar, gör ett snitt och fördela rucolan och kesoröran i potatisen. Garnera eventuellt med smulad fetaost , kapris och färsk timjan.

Tips från kocken

300 kcal/ portion
Är innehållet i detta recept olämpligt?