Bakad schalottenlök med svamp-, getost- och timjanfyllning

Bakad schalottenlök med svamp-, getost- och timjanfyllning

Av: / Foto: Lennart Weibull
20 min
4 portioner (som tillbehör)
Dessa vackra små paket innehåller båda sötma från den bakade löken, fyllighet från svampen och syrlighet från getosten. Det perfekta tillbehöret till fågel och kött, gärna vilt.
Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 10 st stora bananschalottenlökar med skalet kvar
    2. 150 g blandade trattkantareller och skogschampinjoner (rensade)
    3. smör och olja att steka i
    4. flingsalt och peppar
    5. 5 kvistar backtimjan (eller vanlig färsk timjan eller 5 tsk torkad timjan)
    6. 100 g chèvre (smulad)
    7. 3–4 msk flytande honung
    8. 1 st stor vitlöksklyfta (pressad)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 250°.

    2. 2.

      Lägg lökarna på en plåt och baka av i ugnen i cirka 10–15 minuter tills de börjar mjukna.

    3. 3.

      Stek svampen och i lite olja och smör. Pressa över vitlök, stek lite till. Smaka av med salt, peppar och timjan.

    4. 4.

      Skär ett snitt i varje lök från rot till toppen, så att de öppnar sig, utan att skära igenom. Fyll med svampen och bryt osten över. Strö över lite flingsalt och resten av backtimjan.

    5. 5.

      Baka lökarna i ugnen tills osten fått fin färg. Det tar cirka 8–10 minuter. Ringla över honung och servera genast.

Fler recept på:
Kantareller, Svamp, Ugnsbaka
Är innehållet i detta recept olämpligt?