Bakad gräddfil med lax och pepparrot

Bakad gräddfil med lax och pepparrot

Av: / Foto: Anders Norrsell
40 min
4 personer
Fungerar utmärkt som en entrérätt, som en brunchrätt eller på buffébordet.
Fler recept på:
Baka, Jul, Advent, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 dl gräddfil
    2. 1/2 dl vispgrädde
    3. 3 st äggulor
    4. 2 msk finhackad dill
    5. 2 msk finriven pepparrot
    6. salt, svartpeppar
  1. Topping

    1. 4 skivor kallrökt lax
    2. dillvippor
    3. granatäppelkärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader

    2. 2.

      Blanda gräddfil, grädde, äggulor, salt, peppar, dill och pepparrot. Fördela blandningen i 4 smorda portionsformar.

    3. 3.

      Grädda i ugnens mitt ca 25-30 minuter, tag ut och låt kallna.

    4. 4.

      Toppa formarna med strimlad lax, dillvippor och granatäppelkärnor.

Fler recept på:
Baka, Jul, Advent, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?