Baguetter

Baguetter

Av:
60 min
2 bröd
Recept på glutenfria baguetter.
Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 4 ½ dl ljummet vatten
    3. 1 msk fiberhusk
    4. ½ dl rapsolja eller smält smör
    5. 1 tsk salt
    6. 500 g Semper fin mix, glutenfri, ca 7 dl
  1. Pensling

    1. 3 msk mjölk
    2. sesamfrön eller physaliumfrön
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 5 minuter.

    2. 2.

      Tillsätt övriga ingredienser och blanda degen under ett par minuter. Degen är då lös.

    3. 3.

      Häll smeten i en kraftig spritspåse och klipp itu ett bakplåtspapper på längden. Spritsa ut två kraftiga deglängder på varsin pappershalva, så att du kan vika upp kanterna längs brödens sidor för mer höjd under jäsningen. Låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter i rumstemperatur.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 250°.

    5. 5.

      Pensla bröden med mjölk. Strö över flingsalt och frön. Skär några snitt genom baguetten, ställ mitt i ugnen och sänk till 225°. Grädda 10-12 minuter.

Fler recept på:
Begravning, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?