Baconsnurror och getost på pumpernickel

Baconsnurror och getost på pumpernickel

Av: / Foto: Sophie Håkansson
60 min
20 stycken
Mumsiga tilltugg på pumpernickel som är grovt surdegsbröd gjort på grovmalen råg.
Annons

Ingredienser

    1. ca 150 g skivad bacon
    2. 20 torkade aprikoser
    3. ca 20 späda kvistar av rosmarin eller annan färsk ört
    4. 150 g mjuk bredbar getost
    5. 150 g cream cheese, t ex philadelphiaost
    6. 1 msk flytande honung
    7. salt och svartpeppar
    8. 20 små pumpernickelskivor (partypumpernickel)
  1. Garnering

    1. färsk rosmarin

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Dela baconskivorna på längden så det blir två smala remsor. Rulla in en torkad aprikos och rosmarinkvist i varje baconskiva. Lägg dem på en bakplåt med skarven neråt.

    3. 3.

      Blanda ihop getost, cream cheese, honung och salt och peppar i en skål.

    4. 4.

      Grädda baconrullarna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 20 minuter. Låt dem svalna något.

    5. 5.

      Bre ut ett generöst lager av getoströran på pumpernickeln och lägg på baconrullarna. Garnera med färsk rosmarin.

Är innehållet i detta recept olämpligt?