Baconlindade palsternackor

Baconlindade palsternackor

Av: / Foto: Anders Norrsell
25 min
6 personer
Goda även utan bacon för den som föredrar vegetariskt. Ta jämnstora palsternackor för koktidens skull.
Fler recept på:
Citron
Annons

Ingredienser

    1. 8 st mellanstora palsternackor
    2. 1 st citron, saften
    3. 1/2 dl olivolja
    4. 1 msk salt
    5. 8 kvistar persilja eller annan valfri ört
    6. 2 paket skivat bacon á 140 g
    7. 2 msk smör eller margarin
  1. Garnering

    1. kryddgrönt, t ex persilja

Gör så här

    1. 1.

      Lägg palsternackorna i en kastrull och pressa citron över. Tillsätt olivolja, salt och så mycket vatten att palsternackorna precis täcks. Koka dem mjuka i ca 10 minuter.

    2. 2.

      Torka av dem ordentligt. Placera en persiljekvist på varje palsternacka och rulla baconskivor runt så att kvisten hålls kvar. Stek palsternackorna i stekjärn så att de blir fint gyllenbruna, utan att de bränns. Garnera och servera.

Fler recept på:
Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?