Baconlindade kycklingrullader

Baconlindade kycklingrullader

Av: / Foto: niiinis.se
60 min
3 port
Baconinlindade kycklingrullader med färskost och fetaoströra
Annons

Ingredienser

    1. 2 st kycklingfileer
    2. 1 pkt bacon
    3. 100 g fetaost
    4. 1/2 msk persilja
    5. 1 tsk timjan
    6. 2 tsk honung
    7. 1,5 dl vitt vin
    8. 3 msk kalvfond
    9. 1,5 msk majsredning
    10. 2 dl vispgrädde
    11. 2 tsk honung
    12. 1,5 dl vatten
    13. 100 g färskost

Gör så här

    1. 1.

      Dela varje kycklingfilé i 3 tunna delar. Du skär alltså jäms med själva kycklingfilén så du får tunna platta delar.

    2. 2.

      Blanda fetaost, färskost, hackad persilja, timjan salt, peppar och honung tills allt är ordentligt blandat.

    3. 3.

      Klicka ut en bit på varje kycklingfiléplatta. Rulla sedan ihop rulladen.

    4. 4.

      Rulla en baconskiva runt varje och fäst den med en tandpetare.

    5. 5.

      Stek rulladerna i rikligt med äkta smör. Se till att de blir stekta och får yta på alla sidor.

    6. 6.

      Häll i vin, vatten och kalvfond. Låt bräsera under lock på medelvärme i ca 5 minuter.

    7. 7.

      Lyft ur rulladerna och lägg på en tallrik bredvid.

    8. 8.

      Häll i grädde och honung i såsen och blanda majsredningen i lite vatten och häll i. Krydda. Har du kvar lite av röran kan du med fördel ha i detta i såsen, det blir supergott.

    9. 9.

      Häll i rulladerna igen och låt puttra i ca 5 minuter till.

Är innehållet i detta recept olämpligt?