Baconlindade järpar med sötpotatis

Baconlindade järpar med sötpotatis

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
4 personer
Sötpotatis är gott tillsammans med den syrliga smaken på lingon. Sötpotatisen kan du äta både med och utan skal.
Fler recept på:
Vitlök, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 500 g blandfärs
    3. 1/2 dl ströbröd
    4. 1 dl mjölk
    5. 2 st schalottenlökar
    6. 1 st vitlöksklyfta
    7. 2 st ägg
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 140 g skivad bacon
  1. Rostad sötpotatis

    1. 1 kg sötpotatis
    2. 3 msk olivolja
    3. 3 msk finhackad persilja
    4. 1/2 dl lingon
  2. Garnering

    1. timjan

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 5 minuter.

    2. 2.

      Skala och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Blanda ägg, brödblandning, lök och färs, krydda.

    3. 3.

      Forma färsen till 8 avlånga järpar. Linda en baconskiva runt varje. Lägg i långpanna med bakplåtspapper eller i smord ugnsform. Stek mitt i ugnen 25–30 minuter.

    4. 4.

      Tvätta potatisen och dela i mindre bitar, lägg i långpanna med bakplåtspapper och blanda med olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter, när 5 minuter återstår blanda ner örter och lingon. Vänd om.

Tips från kocken

Byt ut lingonen mot tranbär, det blir också gott.
Fler recept på:
Vitlök, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?