Baconlindad svartrot

Baconlindad svartrot

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
6 personer
Svartrot lindad i vacon och hjärtsallad som även kallas sweet gem eller little gem, är krispig, lätt sötaktig och smakrikare än isbergssallad.
Fler recept på:
Sallad, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 4–5 svartrötter
    2. 12 skivor bacon
    3. saft av ½ citron
    4. 1 huvud hjärtsallad
    5. salt och peppar
  1. Servering

    1. sesamfrön
    2. hoisinsås

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175C.

    2. 2.

      Skala svartrötterna och koka mjuka i lättsaltat vatten. Ta upp och dela i ca 5 cm långa stavar. Dela baconskivorna i två. Linda varje rot i en bit bacon, pressa över citronsaft och lägg på en bakpappersklädd plåt. Baka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills baconet är knaprigt.

    3. 3.

      Bottna ett fat med salladsblad. Lägg på rullarna, strö på sesamfrö och servera med hoisinsås att dippa i.

Fler recept på:
Sallad, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?