Baconlindad kycklingfilé med ostkräm och bönsallad

Baconlindad kycklingfilé med ostkräm och bönsallad

Av: / Foto: Björn Lindberg
45 min
4 portioner
Kycklingrätt som piggas upp av en krispig sallad som tillbehör.
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Tomater, Avokado
Annons

Ingredienser

    1. 600 g kycklingfiléer
    2. 12 tunna skivor bacon
    3. 12 små rosmarinkvistar
    4. svartpeppar
    5. smör till stekning Ⓛ
  1. Ostkräm

    1. 1 dl crème fraiche l
    2. 100 g västerbottensost, riven
    3. ½ msk dijonsenap
    4. 1 tsk vitvinsvinäger
    5. cayennepeppar
  2. Sallad

    1. 1 påse blandad sallad, 70 g
    2. 1 avokado, skalad och i bitar
    3. 1 burk avrunna kidneybönor à 400 g
    4. 2 tomater i bitar
    5. 2 msk olivolja
    6. 1 msk balsamvinäger

Gör så här

    1. 1.

      Dela kycklingfiléerna på längden. Lägg en rosmarinkvist på varje baconskiva. Peppra filéerna runtom. Vira in varje filébit i en baconskiva. Fäst med tandpetare eller steksnöre.

    2. 2.

      Koka upp crème fraiche. Tillsätt osten och rör tills den smälter. Blanda ner senap och vinäger. Smaka av med lite cayennepeppar. Förvara svalt fram till servering.

    3. 3.

      Blanda salladen med en liten skvätt olivolja och balsamvinäger.

    4. 4.

      Stek kycklingen i stekpanna på medelvärme. Börja steka med baconskarven ner. Vänd och stek så att baconet får färg runtom. Kycklingen är klar när innertemperaturen visar 68°, eller när köttsaften är helt klar. Använd gärna en stektermometer för att hålla koll.

    5. 5.

      Servera tillsammans med den kalla ostkrämen och salladen.

Fler recept på:
Sallad, Bönor, Tomater, Avokado
Är innehållet i detta recept olämpligt?