Baconlindad kyckling med sardellsmör

Baconlindad kyckling med sardellsmör

Av: / Foto: Tine Guth Linse
55 min
4 portioner
Klassisk rätt här med sardellsmör - mums!
Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Citron, Potatis, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st kycklingfiléer, ca 600g
    2. salt och peppar
    3. färsk oregano
    4. 1 paket bacon, 140 g
    5. 600 g sötpotatis
    6. 1 rödlök
    7. olivolja
    8. rivet citronskal
    9. 2–3 msk kapris
    10. ca 30 g rucolasallad
  1. Sardellsmör

    1. 75 g smör Ⓛ
    2. 1 krm rivet citronskal
    3. 4 rullade sardeller
    4. 1 msk färsk fnhackad oregano
    5. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra filéerna runtom. Lägg några kvistar oregano på varje flé. Vira in varje filé i ett par baconskivor och lägg dem i en ugnsform. Stick i en termometer mitt i den största filén.

    2. 2.

      Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Lägg potatisen i en ugnsform tillsammans med klyftad rödlök. Blanda med olivolja och lite citronskal. Salta och peppra. Ställ in formarna i ugnen och stek cirka 25 minuter tills potatisen känns mjuk och innertemperaturen på kycklingen är 68°.

    3. 3.

      Blanda under tiden smöret med citronskal, finhackade sardeller och finhackad oregano. Smaka av med salt och peppar. Blanda den färdigstekta potatisen med kapris och rucolasallad. Skär upp kycklingen och servera med potatisen och sardellsmöret.

Tips från kocken

I stället för sötpotatis kan du även göra rätten med vanlig fast potatis eller andra rotfrukter.
Fler recept på:
Ugnsbaka , Sallad, Citron, Potatis, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?