Baconlindad kyckling & fänkålsform

Baconlindad kyckling & fänkålsform

Av: / Foto: Erik Karlsson
50 min
4 port
Självklart kan fänkålsgratängerna göras i en större form i stället.
Fler recept på:
Gratäng, Vitlök, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 4 st kycklingfiléer
    3. 4 kvistar rosmarin
    4. 140 g bacon
  1. Gratäng

    1. 2 stånd fänkål
    2. 500 g potatis
    3. 1 st purjolök
    4. 10 st bitar soltorkad tomat
    5. 1 st vitlöksklyfta
    6. 5 dl matlagningsgrädde
    7. 100 g riven mozzarellaost

Gör så här

    1. 1.

      Gratäng: Ansa och hacka fänkålen. Skala och skiva potatisen. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Hacka tomatbitarna. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Varva allt i 4 smorda portionsformar. Salta och peppra. Häll över grädde och strö över mozzarella. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 40 min. Känn med sticka att potatisen är mjuk. Täck ev om ytan verkar bli för mörk.

    2. 2.

      Dela kycklingfiléerna mitt itu på längden. Lägg lite rosmarin på varje bit och linda in med bacon. Bryn i stekpanna och lägg dem med baconskarvarna neråt i en ugnsform. Låt steka färdigt i ugnen tillsammans med gratängerna de sista 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.

Fler recept på:
Gratäng, Vitlök, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?