BACONLINDAD FLÄSKYTTERFILÈ

BACONLINDAD FLÄSKYTTERFILÈ

Av:
60 min
4
Annons

Ingredienser

  1. Fläskytterfilé

    1. 0,5 Kg Fläskytterfilé
    2. 2 Pkt Bacon
    3. ½ Burk Soltorkade tomater
    4. ½ Ask Creme Bonjour Franska örter
    5. ½ Ask Cantadou Basilika
    6. 1 Kruka Färsk Basilika
    7. 25 Gram Smör
    8. 1 St Vitlöksklyfta
    9. Salt
    10. Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Rör smöret rumsvarmt.

    2. 2.

      Rör i hackade soltorkade tomater.

    3. 3.

      Rör i de hackade örterna.

    4. 4.

      Pressa i vitlöken.

    5. 5.

      Blanda i färskosten.

    6. 6.

      Smaksätt med salt och peppar och rör ihop till en smidig smet.

    7. 7.

      Skär upp filén på mitten och längs med men skär inte igenom, vik isär. Gör sedan ett snitt längs hela långsidan på vardera sida om det första snittet så att den öppnar sig mer. Bred smeten på köttet och rulla ihop. Linda Bacon runt köttet så att det täcker, även ändarna. Smält rikligt med smör i en stekpanna på medelhög värme och bryn runt om. Lägg filén i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Stektermometer 77-85 grader.

    8. 8.

      Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.

Är innehållet i detta recept olämpligt?