Baconlindad burgare

Baconlindad burgare

Av:
25 min
4 port
Variera gärna färsen. Lamm ger en fin smakbrytning till bacon. Ha då gärna i lite örtkrydda. Smulad rosmarin eller oregano är gott till. Det går även bra med vanlig blandfärs eller kanske vildsvinsfärs om du hittar det i din butik.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g bacon
    2. 600 g nötfärs
    3. 2 msk kallt vatten
    4. 2 tsk sambal oelek eller annan chilipasta
    5. 1 tsk vitlökspulver eller lökpulver (valfritt)
    6. ½ tsk salt
    7. ½ tsk peppar
    8. 1 msk olivolja
  1. Servering

    1. 80 g saltgurkor, skivade
    2. 100 g grönsallad
    3. 2 tomater, skivade
    4. 1 rödlök, skivad
    5. 2 dl majonäs

Gör så här

    1. 1.

      Lägg undan en baconskiva till varje burgare och finhacka resten.

    2. 2.

      Blanda färs, vatten, chilipasta, baconhack och kryddor väl. Forma burgarna med blöta händer.

    3. 3.

      Linda en baconskiva runt varje burgare. Pensla med olivolja och grilla varje sida i 5–10 minuter.

    4. 4.

      Servera med cheddar, saltgurka, sallad, tomat, lök och en klick majonnäs.

Är innehållet i detta recept olämpligt?