Baconinlindad kycklinglårfilé

Baconinlindad kycklinglårfilé

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Med läcker fyllning och bacon runtom blir kycklingen saftig och god.
Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°, 250°
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 12 st bitar soltorkad tomat i olja
    4. 600–800 g kycklinglårfilé
    5. 280 g bacon
  1. Sås

    1. 1 st purjolök
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 2½ dl vispgrädde
  2. Potatisrosor

    1. 1 st äggula
    2. 1½ dl riven västerbottensost
    3. 4 st port potatismos
  3. Serveringsförslag

    1. paprika
    2. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka vitlöken. Låt de soltorkade tomaterna rinna av, finhacka dem. Blanda vitlök och tomathack.

    2. 2.

      Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem, salta och peppra. Linda in i bacon. Bryn kycklingen i smör, börja med skarven neråt.

    3. 3.

      Sås: Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull, pressa ner vitlöken. Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i 200° 15–20 min, tills kycklingen är genomstekt.

    5. 5.

      Potatisrosor: Rör ner äggulor och ost i moset. Spritsa små rosor på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 250° ca 5 min, tills rosorna fått färg.

    6. 6.

      Servera kycklingknytena med såsen, potatisrosorna, paprika och lite sallad.

Fler recept på:
Vitlök, Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?