Finhacka vitlöken. Låt de soltorkade tomaterna rinna av, finhacka dem. Blanda vitlök och tomathack.
Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem, salta och peppra. Linda in i bacon. Bryn kycklingen i smör, börja med skarven neråt.
Sås: Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull, pressa ner vitlöken. Tillsätt grädde och låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen i en smord ugnsform och lägg i kycklingen. Tillaga mitt i ugnen i 200° 15–20 min, tills kycklingen är genomstekt.
Potatisrosor: Rör ner äggulor och ost i moset. Spritsa små rosor på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 250° ca 5 min, tills rosorna fått färg.
Servera kycklingknytena med såsen, potatisrosorna, paprika och lite sallad.