Baconfyllda rullader i vinbärssås

Baconfyllda rullader i vinbärssås

Av: / Foto: Erik Karlsson
45 min
4 port
Ugnsstekta rotfrukter får en underbar sötma. Perfekt till de syrliga vinbären!
Fler recept på:
Morot, Potatis
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°
    2. 8 st skivor lövbiff
    3. 1 msk smör
  1. Fyllning

    1. 140 g tärnat bacon
    2. 1 st gul lök
    3. 1 msk smör
    4. 2 msk skånsk senap
    5. 1 dl hackad persilja
  2. Sås

    1. 2 dl köttbuljong
    2. 1 dl vispgrädde
    3. 1 msk vinbärsgelé
    4. 1 dl svarta vinbär
  3. Rotfrukter

    1. 1 kg blandade rotfrukter, t ex potatis, morot, palsternacka, sötpotatis
    2. 2 msk rapsolja
    3. 1–2 msk olivolja
    4. 1 dl hackad persilja

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Stek baconet knaprigt på medelvärme. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Blanda med bacon, senap och persilja. Lägg lite fyllning på varje lövbiff, rulla ihop och fäst med tandpetare. Salta och peppra. Bryn rulladerna i smör i en traktör- eller stekpanna.

    2. 2.

      Sås: Häll buljong och grädde över rulladerna och låt koka upp. Tillsätt vinbärsgelé och resten av fyllningen. Låta puttra på låg värme under lock 15 min. Lägg i vinbären mot slutet.

    3. 3.

      Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i jämnstora klyftor. Lägg dem på plåt med bakpapper, ringla över olja och salta. Ugnsbaka ca 30 min. Vänd ner persiljan.

Fler recept på:
Morot, Potatis
Är innehållet i detta recept olämpligt?