Baconbiffar med äppeltsatsiki

Baconbiffar med äppeltsatsiki

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
4 portioner
Smarriga baconbiffar med äppeltsatsiki.
Fler recept på:
Biffar, Budgetmat, Vitlök, Äpple, Lamm
Annons

Ingredienser

  1. Baconbiffar

    1. 3 skivor formbröd
    2. 1 dl mjölk
    3. 1 st ägg
    4. 500 g köttfärs, gärna av lamm
    5. 1 st finhackad gul lök
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm vitpeppar
    8. 2 msk smör
    9. 1 pkt bacon, 125 g
  2. Äppeltsatsiki

    1. 1 st grönt äpple
    2. 3 dl turkisk yoghurt
    3. 2 st pressade vitlöksklyftor
    4. 2 krm salt
    5. 2 krm mynta

Gör så här

    1. 1.

      Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölken och låt det svälla ca 10 min.

    2. 2.

      Rör ner ägg, färs, lök, salt och peppar. Blanda färsen och forma ca 8 biffar.

    3. 3.

      Stek biffarna ca 2 min per sida. Rulla en baconskiva runt varje biff och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Ugnsstek i 225° ca 10 min.

    4. 4.

      Skär äpplet i småbitar och blanda med övriga ingredienser till tsatsikin.

    5. 5.

      Servera biffarna med ugnsstekta potatisklyftor, äppeltsatsiki och sallad med tomat, squash och rödlök.

Fler recept på:
Biffar, Budgetmat, Vitlök, Äpple, Lamm
Är innehållet i detta recept olämpligt?