Bacon- och parmesangratinerade pilgrimsmusslor

Bacon- och parmesangratinerade pilgrimsmusslor

Av: / Foto: VK Stock
20 min
4 portioner
Detta recept resulterar i en fantastiskt smakfull förrätt med pilgrimsmusslor och bacon, som gratineras med härlig parmesanost.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 16 st pilgrimsmusslor i skal
    2. 150 g bacon (eller pancetta i tärningar)
    3. 2 msk smör
    4. 1 st schalottenlök (finhackad)
    5. 1/2 dl vitt vin
    6. 1 dl grädde
    7. salt och svartpeppar
    8. 1 st citron (finrivet skal)
    9. 1 msk dragon
    10. 200 g parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Lägg pilgrimsmusslorna i en ugnsfast form.

    2. 2.

      Fräs bacon och låt rinna av på hushållspapper.

    3. 3.

      Smält smör i en liten stekpanna och fräs löken gyllene. Tillsätt vinet och låt det koka ner till hälften.

    4. 4.

      Häll över grädden och låt koka upp tills såsen tjocknar en aning. Smaka av med salt, peppar, dragon och finrivet citronskal.

    5. 5.

      Häll en tesked sås över varje mussla, strössla med bacon och parmesan. Krydda med nymalen svartpeppar.

    6. 6.

      Ställ under grillen i ugnen i högst 5 minuter tills såsen bubblar och osten smält. Obs! De får inte gå för länge i ugnen, då blir musslorna sega.

Tips från kocken

Använd helst färska pilgrimsmusslor i sitt skal, men frysta går också bra. Dessa tinas i en sil så att vätskan rinner bort allteftersom. Finns inga skal till dem går det bra att lägga dem i små ugnsfasta skålar eller formar.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?