Bacon- och laxsandwich

Bacon- och laxsandwich

Av: / Foto: Ralph Månsson
20 min
6 personer
En perfekt lunchsmörgås!
Fler recept på:
Picknickmat, Rödkål, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 12 skivor bacon
    2. olja till stekning
    3. 6 ägg
    4. 9 skivor surdegsbröd
    5. 600 g skivad kallrökt lax
    6. 3 msk dijonnaise
    7. några salladsblad
    8. salt och peppar
  1. Rotcoleslaw

    1. ca 300 g rödkål
    2. 1 morot
    3. 1 palsternacka
    4. ca 1 dl turkisk yoghurt
    5. 2 tsk socker
    6. salt och peppar
    1. grillspett i trä

Gör så här

    1. 1.

      Rotcoleslaw: Skiva rödkålen mycket tunt. Strimla morot och palsternacka fint. Rör ihop alla ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja och knaperstek baconet. Ta upp och låt det rinna av på en bit papper. Skölj ur pannan, hetta upp den på nytt med 2 msk olja och vändstek äggen.

    3. 3.

      Lägg ut tre brödskivor, fördela coleslaw över dem och toppa med lax. Täck med var sin brödskiva och stryk ovansidan med dijonnaise. Lägg på ägg, bacon och några skivor sallad och avsluta med en brödskiva. Fäst mackan med två grillspett i trä, dela i dem två och servera.

Fler recept på:
Picknickmat, Rödkål, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?