Bacon- och kantarelltoppade pannkakor

Bacon- och kantarelltoppade pannkakor

Av: / Foto: Erik Karlsson
4 portioner
Pannkakor är superb middagsmat, i alla fall med rätt tillbehör! Som här, med svamp och bacon i krämig röra.
Annons

Ingredienser

    1. 3 ägg
    2. 1 krm salt
    3. 3 dl vetemjöl
    4. 3 msk rapsolja
    5. 6 1/2 dl mjölk
    6. olja till gräddning
  1. Fyllning

    1. 1 pkt skivat bacon
    2. 300 g kantareller
    3. 1 1/2 dl créme fraiche
    4. 1 dl hackad persilja eller gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ägg och salt, tillsätt mjölet, lite i taget, till en tjock, slät smet. Rör ner oljan.

    2. 2.

      Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa till en slät smet. Pensla stekpannan med lite olja inför varje gräddning, grädda på medeltemperatur.

    3. 3.

      Fyllning: Strimla baconet och stek i torr stekpanna. Ta upp baconet och stek kantarellerna i fettet i stekpannan. Rör i crème fraiche och toppa pannkakorna med röran, strö över bacon och hackad persilja eller gräslök.

Är innehållet i detta recept olämpligt?