Babotie

Babotie

Av:
90 min
4 Port
600-700 gr blandfärs (el nötfärs el lammfärs) 2 mellanstora lökar, hackade lagom grovt 2 msk smör/1msk smör och 1 msk olja 2 msk curry (vanlig stark eller en god, smakrik Garam Masala) 2 msk pressad citronsaft 1 msk socker 1 tsk
Annons

Ingredienser

    1. 700 G Färs
    2. 2 St Lök
    3. 2 Msk Smör
    4. 2 Msk Curry
    5. 2 Msk Citronsaft
    6. 1 Msk Socker
    7. 1 Tsk Salt
    8. 2 Krm Peppar
    9. 2 St Ägg
    10. 1 St Brödskiva
    11. 5 St Lagerblad

Gör så här

    1. 1.

      Hacka löken och stek sakta i fettet med curry, citronsaft och socker- i stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt färsen och blanda/mosa med en gaffel medan blandningen steks i grytan. När allt är väl blandat, ta grytan från spisen. Krama ut brödet och lägg till köttet tillsammans med salt o peppar och 1 ägg. Blanda ordentligt och lägg i ugnsfast fat, platta till fint med gaffel. I ugn 200 gr ca 30 min. När kallnat kan detta frysas ner.

    2. 2.

      Innan servering: Vispa upp andra ägget i ½ glas vatten eller mjölk, lite salt o peppar. Häll på köttblandningen. Strö mandelspån över och stick ner 4-5 lagerblad fördelade på toppen, ska sticka upp lite över ytan. Värm i 200 gr ca 30 min tills ytan fått färg och stelnat lite.

    3. 3.

      Serveras med chutney och skivade bananer (viktigast!) samt kokos och jordnötter. Ris, kalla ärtor och en sallad med salladsdressing

Är innehållet i detta recept olämpligt?