Avokadosoppa med pilgrimsmusslor och svart rom

Avokadosoppa med pilgrimsmusslor och svart rom

Av: / Foto: Christina Uhlin
25 min
4 personer
En riktigt festligt avokadosoppa!
Fler recept på:
Soppa, Avokado, Citron, Vitlök, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 4 pilgrimsmusslor
    2. 1 msk smör till stekning
  1. Soppa

    1. 1 liten gul lök
    2. ½ vitlöksklyfta
    3. 1 msk olja
    4. 1 dl vitt vin
    5. 1 msk konc fiskfond
    6. 4 dl vatten
    7. 2 mogna avokador
    8. pressad saft av 1/2 citron
    9. 1 dl grädde
    10. salt och peppar
  2. Servering

    1. svart rom
    2. svarta el ljusa sesamfrön
    3. finhackad gräslök

Gör så här

    1. 1.

      Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn i oljan i en gryta tills den mjuknar. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter.

    2. 2.

      Tillsätt fond och vattnet och låt koka ihop. Dra grytan från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer.

    3. 3.

      Skala och kärna ur avokadorna. Dela fruktköttet i mindre bitar och tillsätt i soppan. Mixa till slät konsistens.

    4. 4.

      Tillsätt citronsaften och grädden. Smaka av med salt och peppar. Hit kan förberedas dagen innan. Förvara i kylskåp.

    5. 5.

      Värm soppan något före servering.

    6. 6.

      Hetta upp en stekpanna med smör och bryn pilgrimsmusslorna till fin färg på båda sidor. Servera dem i den ljumma soppan. Toppa med svart rom, sesamfrön och gräslök.

Fler recept på:
Soppa, Avokado, Citron, Vitlök, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?