Avokadomuffins

Avokadomuffins

50 min
6 stycken
Ett härligt recept på underbara, hälsosamma och matiga muffins som du med gott samvete kan äta när som helst på dygnet. Avokado, rödlök, fetaost och pumpakärnor smakar underbart i kombination.
Fler recept på:
Baka, Frukost, Picknickmat, Avokado, Rödlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Muffins

    1. 3 dl vetemjöl
    2. 1.5 dl grahamsmjöl
    3. 1.5 dl havregryn
    4. 3 tsk bakpulver
    5. 1 tsk salt
    6. 2 st ägg
    7. 3 dl filmjölk
    8. 0.5 dl olja
  2. Fyllning

    1. 1 st avocado
    2. 0.5 st rödlök
    3. 150 g fetaost
    4. 0.5 dl pumpakärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa upp ägg, filmjölk och olja i en skål. Tillsätt äggblandningen i mjölblandningen och rör om till en jämn smet.

    2. 2.

      Skär rödlöken i klyftor och fetaosten i tärningar. Dela avokadon, gröp ur den och skär den i bitar. Vänd försiktigt ned lök, fetaost och avokado i smeten.

    3. 3.

      Ställ ut stadiga muffinsformar på en plåt, eller pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och strö över pumpakärnor. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?