Auberginesalsa

Auberginesalsa

Av:
35 min
4 port
Smaksätt med citron, färska örter eller olika kryddor. Passar utmärkt till fiskrätter eller som tillbehör till plockmiddagen.
Annons

Ingredienser

    1. 2 auberginer
    2. 1 dl olivolja
    3. 2 klyftor vitlök
    4. 5-6 kvistar timjan
    5. salt
    6. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ungen på 200°C.

    2. 2.

      Dela auberginerna på längden och skåra snittytan i ett rutmönster. Lägg dem på en ugnsplåt, ringla över olivolja och strö på timjan och krossad vitlök. Salta och peppra.

    3. 3.

      Rosta mitt i ugnen tills auberginehalvorna är mjuka och gyllenbruna, ca 20 min. Gröp ut innehållet, lägg det i en skäl och mosa med en gaffel.

Är innehållet i detta recept olämpligt?