Auberginerullar med spentricotta

Auberginerullar med spentricotta

Av:
30 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 3 auberginer
    2. 3 msk olivolja
    3. 300 g spenat
    4. 250 g ricottaost
    5. 2 vitlöksklyftor
    6. salt och peppar
    7. 350 g pastasås med tomat
    8. 2 dl riven parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader.

    2. 2.

      Skiva auberginerna på längden och pensla dem med olivolja. Lägg dem på en plåt och stek dem mjuka i ugnen, ca 15 minuter.

    3. 3.

      Värm spenaten om den är frusen (om färsk: häll kokande vatten över spenaten och sedan kallt). Krama ut vätskan och mixa spenaten med ricottan. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Fördela spenatblandningen på skivorna och rulla ihop. Lägg den i en ugnsform. Häll över tomatsåsen och strö på parmesan. Gratinerna i 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?