Auberginerullar med ricotta

Auberginerullar med ricotta

Av: / Foto: Kent Jardhammar
30 min
2 portioner
Bejaka det vegetariska köket med denna underbara maträtt, där aubergine förgylls av len ricotta och tomat.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Budgetmat, Aubergine, Vitlök, Ugnsbaka
Annons

Ingredienser

    1. 3 st auberginer
    2. 2 msk olivolja
    3. 300 g färsk spenat
    4. 250 g ricottaost
    5. 2 st pressade vitlöksklyftor
    6. 1 tsk salt
    7. 2 krm peppar
    8. 350 g pastasås med tomat
    9. 2 dl riven parmesanost

Gör så här

    1. 1.

      Skiva auberginen på längden och pensla skivorna med olja. Lägg dem på en plåt och stek dem mjuka i 225°, 15 min.

    2. 2.

      Häll kokhett vatten över spenaten och sedan kallt. Krama ur vattnet och mixa spenaten med ricottan. Pressa i vitlök, salta och peppra.

    3. 3.

      Fördela spenatblandningen på skivorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över tomatsåsen och strö över riven parmesan. Grädda i 225° i 10 min.

Tips från kocken

Laktosintolerans: Byt ut ricottan mot laktosfri cream cheese.
Är innehållet i detta recept olämpligt?