Aubergineröra

Aubergineröra

Av: / Foto: Holger Edström
50 min
1 skål
Perfekt till allt grillat - fisk, fågel och annat kött.
Fler recept på:
Vitlök, Aubergine, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 1 st 1 aubergine 450g
    2. 1/2 dl olivolja
    3. 1/2 st pressad citron
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1/2 dl tahini eller osötat jordnötssmör
    6. 1 dl matyoghurt
    7. 2 msk hackad koriander eller persilja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Vira in auberginen i aluminiumfolie och grilla den på medelvärme tills den är genommjuk, ca 30 minuter.

    2. 2.

      Ta bort folien och låt svalna. Dra bort skalet.

    3. 3.

      Mixa aubergineköttet till en slät röra med olivolja, citronsaft, pressad vitlök och tahini. Blanda sist ner yoghurt och koriander.

Fler recept på:
Vitlök, Aubergine, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?