Auberginelasagne

Auberginelasagne

Av:
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 1 kg aubergine
    2. ½ dl olivolja
    3. 2 tsk salt
    4. 250 gram mozarellaost
    5. 100 gram parmesanost
  2. Tomatsås

    1. 1 kg mogna tomater
    2. 4 st schalottenlökar
    3. 2 st king solo-vitlökar
    4. 2 msk olivolja
    5. 1 kruka basilika
    6. 5 kvistar timjan
    7. 1 tsk salt
    8. 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen i ca ½ cm tjocka skivor. Blanda skivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Höj ugnsvärmen till 250 grader.

    2. 2.

      SÅS: Skär tomaterna i tärningar. Skala oh skiva lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull tills den mjuknat. Blanda i tomaterna. Låt koka utan lock ca 20 min.

    3. 3.

      Hacka timjanen och strimla basilikan. Blanda ner örterna i såsen och krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Skiva mozzarellan. Riv parmesanen. Varva aubergine, tomatsås och de båda ostsorterna i en ugnssäker form. Översta lagret ska vara tomatsås och parmesanost.

    5. 5.

      Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills gratängen fått fin färg. Servera med blandad sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?