Auberginegryta

Auberginegryta

Av:
Annons

Ingredienser

  1. Grytan

    1. Olja
    2. 1 Lök
    3. Salt
    4. Peppar
    5. Paprikakrydda
    6. Citronpeppar
    7. 2-3 Vitlök
    8. 3 Msk Tomatpuré
    9. Vatten
    10. Krossade tomater
    11. 2 Aubergine
    12. Tomat
    13. Paprika
  2. Ris

  3. Sås

    1. Turkisk yoghurt
    2. Citronjuice
    3. Citronpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och stek i rikligt med olja tills det mjuknar.

    2. 2.

      Tillsätt kryddor, vitlöken och tomatpuré.

    3. 3.

      Tillsätt lite tomatkross och lite vatten

    4. 4.

      Tillsätt aubergine (ca 1cm2) och vatten precis så att det täcker efter att ha tryckt ihop auberginen.

    5. 5.

      Låt puttra på medelvärme ett tag, sedan på lägre värme ett litet längre tag

    6. 6.

      Gör såsen och ris... avsluta med att kanske salta och peppra grytan mer.

Är innehållet i detta recept olämpligt?