Auberginecurry med tomat och kikärter

Auberginecurry med tomat och kikärter

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/auberginecurry
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 st auberginer
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 3 msk olja
    5. 1 msk gula senapsfrön
    6. salt och peppar
    7. 1 st röd spansk peppar
    8. 1 msk riven ingefära
    9. 400 g kikärter
    10. 1 msk garam masala
    11. 2 tsk gurkmeja
    12. 400 ml kokosmjölk
    13. 2 dl vatten
    14. 1 st lime
    15. 250 g pärltomater eller körsbärstomater
  1. Till servering

    1. ris (eller annat gryn)
    2. 10 g koriander

Gör så här

    1. 1.

      Ansa och dela auberginerna på mitten och sedan i klyftor. Skala lök och vitlök, skär löken i klyftor och skiva vitlöken.

    2. 2.

      Stek lök och vitlök i lite av oljan i en gryta med senapsfröna. Salta och peppra.

    3. 3.

      Stek auberginen i omgångar i resten av oljan i en stekpanna och lägg den på en tallrik.

    4. 4.

      Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och riv ingefäran. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt det i grytan tillsammans med resten av kryddorna, kokosmjölken och vattnet.

    5. 5.

      Låt grytan koka ca 20 minuter. Tillsätt auberginen och koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Dela tomaterna och vänd ner.

    6. 6.

      Till servering: Servera grytan med ris och persilja eller koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?