Aubergine med persilja, parmesan och vitlök

Kay

Aubergine med persilja, parmesan och vitlök

Av:
1
Annons

Ingredienser

    1. 1/2 st aubergine
    2. 1 nypa salt
    3. 15 g parmesanost
    4. 1/4 kruka persilja
    5. 1 klyfta vitlök
    6. 1/4 dl ströbröd
    7. 1 nypa svartpeppar, nymald
    8. 3/4 dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 125 grader. Skär auberginerna på längden i ½ cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.

    2. 2.

      Riv parmesanen och hacka persiljan. Blanda ost, persilja, pressad vitlök och 1/2 dl olivolja. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.

    3. 3.

      Lägg aubergineskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olivolja. Ställ in i ugnen 10 minuter. Ta ut plåten och täck aubergineskivorna med parmesanblandningen. Ställ in i ugnen ytterligare 10 minuter.

    4. 4.

      Servera med tzatziki.

Är innehållet i detta recept olämpligt?