Aubergine med persilja, parmesan o vitlök

Aubergine med persilja, parmesan o vitlök

Av:
40 min
4 pers
Den här rätten ska stekas i pannan precis före servering. Aubergineskivorna är jättegoda att servera i bröd med tzatziki
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 st aubergine
    2. 2 tsk salt
    3. 50 g parmesanost
    4. 1 kruka persilja
    5. 3 st vitlökslyftor
    6. 2 dl ströbröd
    7. 1 krm nymald svartpeppar
    8. 2 st ägg
    9. 1 dl olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Skär auberginerna på längden i 1/2 cm tjocka skivor. Salta dem på båda sidor. Lägg på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.

    2. 2.

      Riv parmesanen o hacka persiljan. Blanda ost, persilja o pressad vitlök. Tillsätt ströbrödet och krydda med peppar.

    3. 3.

      Torka av aubergineskivorna med hushållspapper o doppa i uppvispade ägg. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen.

    4. 4.

      Stek aubergineskivorna i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Servera genast.

Är innehållet i detta recept olämpligt?