Asiatiska kycklingvingar med pak choi

Asiatiska kycklingvingar med pak choi

Av:
45 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 3 msk olivolja (neutral)
    2. 3 msk glutenfri soja
    3. 1 msk tomatpuré
    4. 1 msk vitlökspulver
    5. 2 tsk salt
    6. 1 tsk peppar
    7. 1 kg kycklingvingar
  1. Servering

    1. 100 g salladslök
    2. 1 röd chilipeppar
    3. 600 g pak choi eller salladskål
    4. 2 msk kokosolja, stekning
    5. 2 msk glutenfri soja
    6. 3 msk olivolja (neutral)
    7. 1 msk sambal oelek
    8. 1 msk sesamfrön
    9. salt
    10. peppar
    11. 1/2 dl cashewnötter, hackade

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till marinaden i en liten skål.

    2. 2.

      Lägg vingarna i en stor plastpåse och häll i två tredjedelar av marinaden. Marinera i 10 minuter eller över natten.

    3. 3.

      Fördela vingarna på en ugnsplåt och sätt in i ugnen 30–35 minuter beroende på vingarnas storlek. Ta ut och pensla på med resterande marinad och sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

    4. 4.

      Stek/woka pak choi (eller någon annan kålsort som du gillar) i kokosolja, i några minuter. Salta och peppra.

    5. 5.

      Lägg upp vingar, strimlad salladslök, finhackad färsk chili och pak choi på tallrikar.

    6. 6.

      Rör ihop soja, sambal oelek, olja och sesamfrön och ringla över vingarna. Toppa med cashewnötter för extra crunch.

Är innehållet i detta recept olämpligt?