Asiatiska kycklingbullar med glasnudelsallad - 650 kcal

Asiatiska kycklingbullar med glasnudelsallad - 650 kcal

Av:
30 min
4 portioner
kommer från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

  1. Kycklingbullar

    1. 500 gr kycklingfärs
    2. 1 st riven vitlöksklyfta
    3. 1 msk riven färsk ingefära
    4. 1 dl finhackad purjolök
    5. 1 msk 5 spices kryddblandn
    6. 1 msk sötsur sås
    7. 1 msk ketjap manis
    8. 1/2 msk sesamolja
    9. 1/2 st lime
    10. 1/2 msk olivolja
    11. salt
    12. svartpeppar
  2. Glasnudelsallad

    1. 300 gr glasnudlar
    2. 2 st morötter
    3. 150 gr sockerärtor
    4. 100 gr minimajs
    5. 1 st riven vitlöksklyfta
    6. 1 msk riven färsk ingefära
    7. 1 dl finhackad purjolök
    8. 1 msk 5 spices kryddblandn
    9. 1 msk sötsur sås
    10. 1 msk ketjap manis
    11. 1/2 msk sesamolja
    12. 1/2 st lime
    13. salt
    14. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg färsen i en bunke och blanda ner alla ingredienser. Forma till köttbullar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek köttbullarna några minuter på svag värme.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet, 2-3 minuter. Häll av vattnet och lägg nudlarna i en skål. Strimla morötter och sockerärtor. Skär minimajs i bitar och blanda ner tillsammans med nudlarna. Tillsätt vitlök, ingefära, purjolök, kryddblandning, sötsur sås, ketjap manis, sesamolja, salt, svartpeppar och lime. Blanda runt och servera med köttbullar i en djup skål och toppa med koriander och jordnötter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?