Asiatiska köttbullar med thaibasilikasås

Asiatiska köttbullar med thaibasilikasås

Av:
40 min
4 port
Köttbullarna går självklart att göra med annan typ av kött. Testa gärna med färs av kyckling eller kalkon. Ljust kött passar bra till asiatiska smaker.
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 550 g fläskfärs
    2. ½ gul lök, riven eller finhackad
    3. 1 msk ingefära, riven eller finhackad
    4. 1 msk fisksås
    5. 1 tsk peppar
    6. 4 msk smör eller kokosolja
    7. 550 g vitkål, strimlad
    8. 50 g smör eller kokosolja
  2. Picklad löksallad

    1. 30 g salladslökar
    2. 1 msk risvinäger
    3. 2 msk vatten
    4. ½ tsk salt
    5. 1 röd chilipeppar, fint strimlad
  3. Thaibasilikasås

    1. 50 g rädisor
    2. 2 dl majonäs
    3. salt
    4. peppar
    5. 1 msk thaibasilika, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 grader.

    2. 2.

      Picklad löksallad: Strimla eller hacka chilin och salladslöken. Blanda vinäger, vatten och salt i en liten skål. Lägg i chilin och salladslöken och snabbpickla 5–10 minuter. Häll av lagen.

    3. 3.

      Thaibasilikasås: Finhacka rädisorna och thaibasilikan och blanda i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Köttbullar: Blanda ingredienserna till färsen. Forma 30–34 bollar och stek i olja eller smör tills de är genomstekta.

    5. 5.

      Strimla vitkålen med en vass kniv eller i maskin. Smält smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn vitkålen tills den fått fin färg men fortfarande har tuggmotstånd.

    6. 6.

      Rör om då och då och sänk värmen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Lägg upp vitkål och köttbullar på tallrik och servera med en klick majonnäs och lite picklad löksallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?