Asiatiska köttbullar med thaibasilikasås

Asiatiska köttbullar med thaibasilikasås

Av:
40 min
4 port
Urgoda köttbullar för dig som gillar spännande asiatiska smaker. Serveras med en gudomlig sås med thaibasilika och en liten, men het picklad löksallad.
Annons

Ingredienser

  1. Köttbullar

    1. 550 g fläskfärs
    2. 1/2 gul lök, finhackad
    3. 1 msk ingefära, riven
    4. 1 msk fisksås
    5. 1 tsk peppar
    6. 4 msk smör
    7. 550 g vitkål, strimlad
    8. 50 g smör
  2. Picklad löksallad

    1. 30 g salladslökar
    2. 1 msk risvinäger
    3. 2 msk vatten
    4. 1/2 tsk salt
    5. 1 röd chilipeppar, fint strimlad
  3. Thaibasilikasås

    1. 50 g rädisor
    2. 2 dl majonäs
    3. salt
    4. peppar
    5. 1 msk thaibasilika, finhackad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 100 grader.

    2. 2.

      Picklad löksallad: Strimla eller hacka chilin och salladslöken. Blanda vinäger, vatten och salt i en liten skål. Lägg i chilin och salladslöken och snabbpickla 5–10 minuter. Häll av lagen.

    3. 3.

      Thaibasilikasås: Finhacka rädisorna och thaibasilikan och blanda i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Köttbullar: Blanda ingredienserna till färsen. Forma 30–34 bollar och stek i olja eller smör tills de är genomstekta.

    5. 5.

      Strimla vitkålen med en vass kniv eller i maskin. Smält smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn vitkålen tills den fått fin färg men fortfarande har tuggmotstånd.

    6. 6.

      Rör om då och då och sänk värmen mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

    7. 7.

      Lägg upp vitkål och köttbullar på tallrik och servera med en klick majonnäs och lite picklad löksallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?