Asiatiska färsspett med nudlar

Asiatiska färsspett med nudlar

Av:
40 min
4 portioner
Tillbehör: sweet chilisås
Annons

Ingredienser

    1. 500 g blandfärs
    2. 1 ägg
    3. ½ dl vatten
    4. ½ gul lök
    5. 300 g äggnudlar
    6. 300 g broccoli
    7. 10 cm purjolök
    8. 1/4 spetskålshuvud
    9. 1 rödlök
    10. 15 g färsk ingefära
    11. 2 msk rapsolja
    12. 1 msk sesamolja
    13. 65 g färsk spenat
    14. 1 msk sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färsen med ägg och vatten. Finriv löken och tillsätt den. Salta och peppra. Forma färsen till avlånga biffar och nyp ihop på grillpinnar.

    2. 2.

      Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet, och spola dem kalla.

    3. 3.

      Dela broccolin i mindre buketter, skiva purjolöken tunt, skär spetskålen i mindre bitar och löken i skivor. Skala ingefäran och strimla den fint.

    4. 4.

      Hetta upp oljorna i en stekpanna och fräs grönsakerna nästan mjuka under omrörning. Blanda ner spenaten och nudlarna och låt allt bli varmt.

    5. 5.

      Stek färsspetten i lite olja på medelvärme ca 3 minuter på varje sida. Vänd spetten då och då.

    6. 6.

      Servera spetten med nudelröran. Strö över sesamfrön och servera med sweet chilisås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?