Asiatisk torskrygg med broccolimos

Asiatisk torskrygg med broccolimos

Av: / Foto: Emma Eriksson
60 min
4 personer
Torskryggen blir otroligt god i all sin enkelhet. Se bara till att inte överstekta den.
Fler recept på:
Citron, Potatis, Broccoli, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600 g torskrygg i fyra bitar
    2. 2 msk rapsolja
    3. 1 msk ljus soja
    4. 1 tsk riven färsk ingefära
  1. Broccolimos

    1. 2 st broccolistånd
    2. 25 g smör
    3. 1/2 st citron, skal och saft
    4. salt och peppar
  2. Garnering

    1. färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Salta torsken och låt den stå i 15 minuter.

    3. 3.

      Rör ihop olja, soja och ingefära.

    4. 4.

      Lägg fisken i en smord ugnsform. Skeda sojablandningen över fisken och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter, tills fisken skivar sig lätt.

    5. 5.

      Mos: Skär broccolin i mindre bitar (även stammen) och koka mjuk i saltat vatten, ca 10 minuter.

    6. 6.

      Häll av vattnet och mosa broccolin med en potatisstomp. Rör ner smör och smaksätt med citronsaft och skal. Smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk koriander.

Fler recept på:
Citron, Potatis, Broccoli, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?