Asiatisk laxsallad

Asiatisk laxsallad

Av:
20 min
6 portioner
Matmagasinet 9/17, s15
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrätt

    1. 200 g Laxfilé, skinn och benfri
    2. 1 st Vit rättika
    3. 2 st Rädisor
  2. Dressing

    1. 1 st Salladslök
    2. 1 st Chili
    3. 1/2 dl Japansk Soja
    4. 1/2 tsk Färsk ingefära, riven
    5. Sesamolja, några droppar efter smak
  3. Garnering

    1. 1 knippe Färska örter
    2. Sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Skiva laxen mycket tunt.

    2. 2.

      Skala och finriv rättikan, samt skär rädisorna i fina skivor

    3. 3.

      Dressing: Finskiva salladslöken. Kärna ur och strimla chilin. Vispa ihop med soja, koriander och ingefära. Smaka av med några droppar sesamolja.

    4. 4.

      Bottna ett fat med rättikan och lägg laxen över. Skeda över dressingen. Lägg sedan på rädisorna och strö över sesamfrön. Garnera med färska örter och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?